道具 1a 改善

 

 Tools 1a Improvement

 

 

テーマ「優雅な所作で食事ができるお箸」

Theme "Chopsticks that you can eat with elegant behavior"

 2021-05-13

 Warp-sticks改めBeaTOOL-sticksの新バージョンを開発しています。開発のポイントは、

1)浮上安定性を高める。

2)価格を下げる(製造コストを下げる)。

We are developing a new version of BeaTOOL-sticks (Warp-sticks renamed).

Development challenges are

1) Improve the stability of levitation.

2) Lower the price (lower manufacturing costs). 

 2022-3-23

浮上の安定性を高める方法を検討した結果、

 (1)磁石の仕様、配置を改善して磁場を安定化させるには、箸置きの大きさをかなり大きくしなければならない。

   → 採用不可

 (2)振動で先端がずれた時、テーブルに載っている手元端が動かなければ落ちないことが判明。

   → 滑りにくいランチョンシートをつける:NG

   → お箸に滑りにくいゴム加工をする。OK

 (3)ゴム加工の方法を色々と試した結果、

   → ゴムシートを貼り付ける:NG

   → 刻印に液状ゴムを流し込む:OK

 

刻印に液体ゴムを注入する方法で、お箸のデザインを損ねない美しい形状とは?位置、大きさ?色々と試してみる。

(同時に、複雑な3D曲面に小さな文字を刻印する方法を開発する必要あり!)

   → 文字をデザインする:NG 美しくない

   → 単純な丸形状にする:OK 採用

 

After examining ways to improve the stability of the levitation, I found,

 (1) The size of the chopstick rest must be increased considerably to improve the specifications and placement of the magnets and stabilize the magnetic field.

   -> Not available for adoption.

 (2) It turns out that if the hand end on the table doesn't move, it won't fall off when the tip is displaced by vibration.

   -> Attach a non-slip luncheon sheet: NG

   -> Apply non-slip rubber coating to chopsticks: OK

 (3) After trying various methods of rubber coating...

   -> Attach rubber sheet: NG

   -> Liquid rubber is poured into the imprint: OK

What is a beautiful shape that does not spoil the design of chopsticks by the method of injecting liquid rubber into the engraving? Location, size? Try different things.

(At the same time, I need to develop a way to engrave small letters on complex curved 3D surfaces!)

   -> Design letters: NG

   -> Simple round shape: OK Adopted

 




試作へのコメントの受付けを開始しました。迷惑コメント対策のため、公開の可否をBeaTOOLで判断させていただきます。  2022-3-25

日本語か英語でお願いします。

We are now accepting comments on prototypes. In order to prevent spam comments, BeaTOOL will decide whether or not to publish them.

Japanese or English only.

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